DAG VOOR ALUMNI

DAG VOOR ALUMNI, 5 oktober 2024

Algemeen

Accreditatie studiepunten FVB in aanvraag.

Kosten: € 95,00 inclusief lunch

Locatie: USG, Ina Boudier Bakkerlaan 7 / 3582 VA Utrecht

Programma

Inloop 09.00 uur (koffie & thee)
Welkom 09.30 – 10.40 uur
Pauze 10.40 – 10.50 uur
Lezing 11.00 – 12.30 uur
Lunch 12.30 - 13.30 uur
Start workshops 13.30 - 16.30 uur
Napraten 16.30 - 18.00 uur

Lezing

Portretfoto’s van Mark Mieras, wetenschapsjournalist, door fotograaf Hein van den HeuvelHersenontwikkeling bij kinderen

Spreker: Mark Mieras

Mark Mieras heeft een indrukwekkende achtergrond in zowel de journalistiek als de wetenschap. Daarnaast is hij ook schrijver en spreker en staat bekend om zijn heldere en boeiende manier van uitleggen. Een van de thema’s waar Mark zich op richt is het belang van bewegen. In een tijd waarin kinderen steeds minder bewegen benadrukt hij hoe cruciaal fysieke activiteit is voor het zich ontwikkelende kinderbrein en hun mentale gezondheid. Hij zal ingaan op de neurologische effecten van bewegen en de invloed ervan op het gedrag van kinderen in de samenleving.

Workshops

Klik op workshop voor meer informatie:

Door: Hendry Siepe en Iriah van Wijk

De opleiding PMKT stopt in de huidige vorm, een afscheid van het oude, en gaat door als expertisecentrum, een nieuw begin. In de workshop zullen we aansluiten op dit gegeven. In het eerste deel van de workshop zullen we ingaan op het nemen van afscheid, op verlies. We zullen samen oefeningen doen die je kunt toepassen binnen je werk bij kinderen met een verlieservaring in de brede zin van het woord. Niet alleen verlies van een dierbare, maar ook bij andere verliezen kunnen de oefeningen gebruikt worden. In het tweede deel van de workshop zullen we ingaan op een nieuw begin en op geluk. Welke factoren dragen bij aan een groter welzijn en de gelukbeleving van jouw cliënten? (En die gelden ook voor jouzelf.)

Alle werkvormen zijn gebaseerd op de vele wetenschappelijke publicaties en theorie omtrent rouwverwerking en omtrent het verhogen van geluk. We gaan deze middag vooral praktisch aan de slag door middel van het doen van oefeningen gericht op verwerking van verlies en op het verhogen van geluk, zodat jij aan het eind van de middag met een aantal werkvormen naar huis gaat die je toe kunt gaan passen op jouw werk. De oefeningen zullen passen bij het thema van deze dag: ‘In bewegen kom je tegen’.

Inschrijfformulier

Schrijf je in voor de Dag van alumni middels onderstaand formulier:

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Inschrijving workshops

minimaal 1 keuze, maximaal 2 keuzes

Ongeldige invoer

Branchevereniging

nrto logo

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Contactgegevens

Marieke Kamphof, Manager Psychomotorisch Expertisecentrum

info@pm-expertisecentrum.nl

Telefoon: 06 8380 6325